Hoe kan ik een bestelling plaatsen?

Om een bestelling te plaatsen, selecteer je het gewenste artikel, voeg je het toe aan je winkelwagen en volg je de stappen om je bestelling te voltooien.

Wat is de geschatte levertijd van mijn bestelling?

De geschatte levertijd van je bestelling is doorgaans 1 werkdag voor bestelling voor 23:00 besteld. Dit kan variëren afhankelijk van je locatie en eventuele speciale omstandigheden. voor de weekenden bezorgen wij alleen zaterdag en bestellingen besteld op zondag wordt maandag geleverd.

Wat moet ik doen als het artikel defect blijkt te zijn?

Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice. We zullen je voorzien van verdere instructies voor het retourneren of vervangen van het defecte artikel.

Hoe kan ik een artikel retourneren?

Voor instructies over het retourneren van een artikel verwijzen we je graag naar onze retourpagina op de website. Daar vind je alle benodigde informatie en het retourproces.

Welke betaalmethoden accepteren jullie?

We accepteren verschillende betaalmethoden, waaronder iDEAL, creditcard en PayPal. Kies de methode die voor jou het meest geschikt is tijdens het afrekenproces.

Wat zijn de verzendkosten?

We bieden gratis verzending voor bestellingen boven een bepaald bedrag. Voor bestellingen onder dat bedrag geldt een vast verzendtarief. Raadpleeg onze verzendinformatiepagina voor meer details.

Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden?

Onze algemene voorwaarden kun je vinden op onze website. We raden je aan ze zorgvuldig door te lezen voordat je een bestelling plaatst.

Wat is de verwachte reactietijd?

We streven ernaar om binnen 48 uur te reageren op vragen en verzoeken. Houd er rekening mee dat het tijd kan kosten om je vraag of verzoek zorgvuldig te beantwoorden.

Bieden jullie ook brievenbuspost als verzendoptie aan?

Ja, voor bepaalde kleinere producten bieden we de optie om je bestelling per brievenbuspost te ontvangen. Dit wordt tijdens het afrekenproces aangegeven, maar de meeste pakketen worden geleverd in S pakket.

Wordt mijn bestelling ook bij mijn buren afgeleverd?

In sommige gevallen kan het voorkomen dat je bestelling bij de buren wordt afgeleverd als je niet thuis bent. Dit doen we om ervoor te zorgen dat je je bestelling zo snel mogelijk ontvangt.

Hoe wordt mijn bestelling verpakt?

We begrijpen het belang van discretie. Daarom zorgen we voor een discrete verpakking zonder logo's of verwijzingen naar de inhoud van je bestelling.

Hoe wordt de betaling weergegeven op mijn afschrift?

De betaling wordt weergegeven met een discrete omschrijving op je bank- of creditcardafschrift, zonder directe verwijzing naar de a

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

Stuur ons een e-mail om ons te vertellen wat er aan de hand is en iemand van ons klantenserviceteam zal zo snel mogelijk contact met je opnemen. Vermeld zeker je bestelnummer (als je dat hebt).

U kunt contact opnemen met de klantenservice door ons online contactformulier in te vullen.